Avainsanat

, , ,

Uuden kotimme sijaintia ei tarvinnut pitkään miettiä. Kuusi henkisenä perheenä lasten ystäväpiirit ja koulukuviot ratkaisevat paljon. Näin ollen päädyimme lähistöllä olevaan uuteen kaava-alueeseen, joka sijaitsee sopivalla etäisyydellä kunnan keskustasta. Sopivalla etäisyydellä tarkoitamme, ettei liian kaukana muttei liian lähelläkään.

Tärkeimmät valintakriteerimme olivat turvalliset koulumatkat, pyörätiet, ja yllätys yllätys; katuvalaistus 🙂 Halusimme kuitenkin mahdollisuuksien mukaan myös omaa rauhaa ja tilaa, joten päädyimme päättyvän kujan viimeiseen tonttiin, kaava-alueen reunalla. Näin ollen meillä tulee olemaan vain kaksi rajanaapuria, myös silloin kun alue on valmiiksi asti rakennettu. Tonttimme on kooltaan reilut 2000 neliötä, joka on huikeasti vähemmän kuin mitä nykyinen tonttimme täällä keskellä-ei-mitään. Mutta kompromissejahan pitää elämässä tehdä ja tässä niistä yksi.

Siellä se on, meidänkin tonttimme :)

Siellä se on, meidänkin tonttimme 🙂

Tänään saimme jo ensimmäiset asiakirjat rakentamiseen liittyen, pohjatutkimuksen lausunto oli valmistunut ja saapui tänään postitse. Kuten jo ennalta arvelimmekin, niin tontilla täytyy hieman paaluttaa, vanhaa pellon pohjaa kun on. Paaluttamisen tarve on kuitenkin ilmeisen maltillista, sillä paalujen pituuksiksi arvioitiin alle 6 metriä per paalu ja siten paalutuksen kustannukset rakentamisen hintaan ovat kohtuulliset.

Tällä ohjeella sitten taloa vaaitetaan :)

Tällä ohjeella sitten taloa vaaitetaan ja paalutetaan.

Tämän tärkeän raportin avulla voimme saattaa loppuun kilpailutuskierroksen uuden kotimme tulevasta rakentajasta. Alustavaa pohjapiirrostakin olemme jo hahmotelleet. Melkoisen karkeaa jälkeä vielä näin amatööreiltä 🙂

Ensimmäinen versio pohjapiirosluonnoksesta

– Ensimmäinen hahmotelma pohjapiirroksesta.