Avainsanat

,

Niin kauan kun on talon rakentamista suunniteltu ja tarjouksia kilpailutettu on myös keittiösuunnitelmia pyöritelty. Eilen saatiin suunnitelma joka tällä hetkellä näyttää toimivalta. Tässä ajatuksena on että vasemmalle reunimmaiseksi on tulossa korotettu astianpesukone ja taso. Samaan kohtaan yläkaappiin sijoitetaan integroitu mikro. Samalta seinältä löytyvät myös integroitu allas ja korotettu jätevaunu. Myös kalusteuuni ja induktiotaso tullaan sijoittamaan tähän. Liesituulettimesta vielä keskustellaan miehen kanssa, jollain lailla lasia tulee mukana olemaan. Mies haluaisi kutakunkin tälläisen kuvan mukaisen tuulettimen, kun itse taas haluaisin sellaisen vinosti seinällä olevan, neliskulmaisen ja lasisen. Ikkunan alle sijoitetaan vetolaatikoita, joissa 3 laatikkoa mutta vain 2 etusarjaa. Kuvassa näkyy tuollainen merkillinen 20cm:n kolo, joka tullaan vielä jollain tavalla täyttämään. Keittiön toisessa reunassa keittiö päättyy kylmäkoneisiin.

Keittiösuunnitelma 11.12.14

Keittiön hahmottelua

Keittiön alaosan etusarjaa

Keittiön alaosan etusarjojen väritys.

Kuosina on vaalea puu, jossa puusyyt ovat näkyvillä, mutta pinnaltaan ovi on melkoisen sileä. Tämä sama kuosi toistuu myös kodinhoitohuoneessa ja ehkä myös wc-tiloissakin.  Koneet mitä luultavimmin tulevat rosterin värisinä, sopii sellaisena hyvin tuohon ruskeaan etusarjojen väriin.
Yläkaappeihin valitaan valkoinen, ehkä jopa korkeakiiltoinen valkoinen ja vetimetön ovi. Harkitaan pomppusalpoja. Kuten kuvasta ehkä välittyykin niin tavoitteena on saada keittiöön mahdollisimman rauhallista tunnelmaa, pitkiä vaakalinjoja alaosaan ja yläosasta saada mahdollisimman huomaamaton.

Takka onkin tuottanut melkoisesti päänvaivaa myös. Haaveena olisi saada takka-puuhella-yhdistelmä, joka olisi kauttaaltaan laatoitettu yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Ajatuksena olisi että ne sijoitettaisiin selät vastakkain tilan jakajaksi. Kuva varmaan kertoo, tässäkin kohtaa, enemmän kuin tuhat sanaa.

Esimerkkitakka, kuva 4Esimerkkitakka, kuva 3Esimerkkitakka, kuva 1

Tässä innoittajamme, unelmiemme takka edestä, takaa ja sivuilta 🙂
Komea, eiköstä vain!