Kulunut viikko on ollut tulevaisuuden kannalta merkittävä, sillä viikon aikana on kirjoitettu nimmareita moniin hyvin tärkeisiin asiakirjoihin. On allekirjoitettu virallisia ja lopullisia kauppakirjoja nykyisestä talosta, tontin hallintapapereita, on kirjoitettu vuokrasopimusta väliaikais-asunnosta ja eilen nyt vahvistettiin talonrakennusprojektin alkaminen urakkasopimuksen allekirjoituksella. Kuluneiden kuukausien epävarmuus ja jännitys ovat nyt siis hetkeksi tauonneet, ja se kyllä eilen illalla huomattiin. Ilmassa oli runsaasti väsynyttä, helpottunutta kikatusta, vähän stressi-migreenin oireita jne. Perheen teinitkin olivat varsin iloisia, nyt kaikkien odottamasta projektista haaveen toteuttamiseen voi vapaasti jutella, enää ei tarvitse kierrellen vastailla kysymyksiin. Tulevaisuus on nyt tässä. Ihaninta oli huomata perheen pienimmäisten tunnustelevan omia, uusia huoneitaan pohjapiirrustus-luonnosten ja lego-ukkojen kanssa.

Perheen pienimmät ja oman huoneen tunnustelua <3

Perheen pienimmät ja oman huoneen tunnustelua ❤

Seuraava askel on rakennusluvan hakeminen. Kotikunnassamme on ainakin netti-sivujen mukaan erittäin joustavaa ja nopeaa toimintaa rakennusvalvonnassa. Luvat luvataan saataviksi jo parinkin viikon viiveellä, riippuen luonnollisesti siitä, ehtiikö paperit juuri oikeana päivänä sisään. Käsittelypäivät kun ovat joka toinen viikko.

Nämä asiakirjat ovat seuraavana vuorossa.

Samaan aikaan kun rakennuslupa-paperit ovat käsittelyssä on ohjelmassa muuttokuorman kasaamista, rivari-kaksio odottaa meitä vuodeksi. Sekin tuli tällä päättyvällä viikolla päätettyä. Käytiin toki kolmiotakin katsomassa, mutta tultiin siihen tulokseen että asunnossa tärkeintä eivät ole neliöt vaan nimenomaan neliöiden käytettävyys, ja se on tässä kaksiossa huomattavasti parempi kuin 15 neliötä isommassa kolmiossa. Eikä edes teinit kritisoineet päätöstämme juurikaan, se oli varsin positiivinen seikka. Isäntä jo innokkaana eilen muutaman laatikon pakkasikin ja banaanilaatikoita kantoi kaupasta kotiin. Siellä niitä siis jo on, vino pino autotallissa odottamassa vuoroaan.