Avainsanat

, ,

Uudesta talosta haaveillessamme tuli googlattua paljon ja selattua ihmisten kokemuksiin perustuvia blogeja paljonkin. Monia ideoita poimittiin ja tietämystä asioihin kerrytettiin. Aivan parasta blogeissa oli kirjoittajien rehelliset puheenvuorot rakennusprojektien onnistumisesta. Tämä oli kullanarvoista silloin kun valtakunnallisesti toimivien talopakettifirmojen myyjiltä ei listaa referensseistä saanut. Nettisivuille ohjasivat vain. No, ikänsä yksityisellä sektorilla toimineena tunnistan kyllä mikä on aito referenssi ja mikä on ns. mainospuhetta. Referenssille jota omaehtoisesti tässä aidoksi kutsun, on tunnusomaista nimenomaan se, että saat mahdollisuuden haastatella ja keskustella kyseisen kohteen asujia ja omistajia henkilökohtaisesti. Siihen vuorovaikutukseen on vaikea päästä vaikuttamaan euroja latelemalla, jolloinka referenssin aitous tulee huomaamatta varmistettua.

Rakentamisblogia perustaessani suunnittelin pitäväni blogia ikäänkuin päiväkirjana, sillä näppäimistö pysyy paremmin hyppysissäni kuin kynä ja paperi. Vuosia haaveiltu unelma talon rakentamisesta toteutuu meidän kohdalle vain sen yhden, ainoan kerran, joten on tärkeää saada talteen raksavaiheiden kuvat sekä tunnelmat ja fiilikset, joita rakennusprojektin aikana tulee läpikäytyä. Blogista oli siis tarkoitus tehdä muistojen kirja. Toisaalta kuitenkin mietin, että ehkäpä joku muukin lukija voi joskus tästä blogista muiden joukossa saada ideaa tai ajatusta tai muuten hyötyä oman rakentamisprojektinsa aikana.  Näinpä päädyin sitten vihjeen perusteella myös blogilistalle liittymään. Uusia aluevaltauksia siis, ja varsin koukuttavia.

Blogilistalta onkin sitten löytynyt monia, monia uusia tuttavuuksia! Vaikka omassa projektissa on ne kaikkein suurimmat päätökset (tontin sijainti, urakoitsijan valinta) nyt tehty, on silti edelleen erittäin mielenkiintoista ja innostavaa lukea muiden taloaan rakennuttavien kokemuksia yhteistyöstä urakoitsijoiden kanssa. Vai voisiko sanoa että juuri sen takia innostus vain kasvaa, nyt päästään pikkuhiljaa siihen vaiheeseen että tontilla alkaa jossain kohtaa oikeasti tapahtumaan.

Tontille oli tullut jo raksa-kyltti!

Tontille oli tullut jo raksa-kyltti!