Avainsanat

, , ,

Viikossa näkymä tontilla voi muuttua ihan mahdottomasti. Viikko sitten oli aloiteltu muotittamista ja raudoittamista, pohjasorakin oli vielä näkyvissä.


Tässä radon-putkisto, joka kiertää sokkelona talon alla radonia keräämässä ja ohjaamassa sen lopulta katon kautta kirjaimellisesti taivaan tuuliin 🙂

Siellä kylpyhuoneeen ja kodinhoito-huoneen putkistoja valmiina omaa käsittelyvuoroaan odottamassa.

Keskellä näkyy takkaa ja puuhellaa varten tehdyt vahvistukset ja lisäpaalut painon tasaista jakautumista varten.

Siinä vielä keskeneräisiä autotallin reunavahvistetun laatan raudoituksia. Kuva siis lähinnä reunavahvistetun laatan muodon hahmottamiseksi.

Siinä perustusten alapuolisten eristeiden hahmottelua, tämä näkymä muuttui melkoisesti vielä ennen betonia. Alla talon perustukset juuri hetki ennen betonin saapumista. Tarkkaan katsoessaan huomaa että raudoitukset on tuettu kahteen eri kerrokseen, jotta verkot tukisivat betonista valettua pohjalaattaa paremmin kun erillään pysyvät. Samoin eristeissä näkyy harmaat kannakkeet, niillä kannakoidaan eristeet yläpuolelleen tulevaan betoniin. Toisin sanoen nyt ei eristeet notkahda erilleen laatan pohjasta vaikka miten maa alla liikkuisi, joskin myös se on stabiloitu hyvin paksulla pohjasorakerroksella.

Jaakonkuja 10. lattiavalu 013

Jaakonkuja 10. lattiavalu 017

Tallin pohja oli lähes tälläinen betonin saapuessa. Vielä hetki ennen betonia siihen lisättiin vastaavan mestarin ohjeesta vielä toinen samanlainen 6mm raudoitusverkko ja 10mm raudoitus valunreunoihin tukemaan.


Tämän aamun betonityöt saatiin alun sateiden jälkeen lopulta suotuisissa säissä tehtyä. Aurinkokin välillä paistoi. Kameran takana isäntä, emännän ollessa töissä juuri betoniautojen aikaan.

  Siinä autotallin perustukset valettuna ja tasoitettuna. Vain kuivuminen puuttuu 🙂

Perheen pienimmäinenkin oli enemmän kuin innoissaan betoni-autosta. Kuin isännän elkein seuraa touhua ja tohinaa hetken aikaa.

Näin se eteni, se valtavan (muistaakseni 40-50m3?) betonimäärän valaminen. Osaavaa porukkaa ja hyvä yhteistyö, siinähän ne tärkeimmät 🙂