Avainsanat

, , , ,

Huh heijaa!
Eilen on sitten sisustettu oikein urakalla. Onneksi oli apuna ATV:stä sisustusneuvoja, jonka apu on koko raksaprojektin käytettävissä. Ja tarpeeseen tulikin. Luonnosteltiin sitten samalla rysäyksellä koko taloon pintamateriaalit. Aikaa meillä meni himpun vajaa nelisen tuntia!

Aloitimme suunnittelijan kanssa hallitsevimmasta osa-alueesta, eli lattioista. Sen tiesinkin olevan kokonaisuudesta se vaikein osuus. Makuuhuoneiden ja olohuoneen lattian tyylistä on tarkka visio, mahdollisimman samankaltainen kuin edellisessä kodissamme teinipojan makuuhuoneen lattia, se oli täydellinen! Lisäksi tavoitteena oli saada keittiöön laattalattia ja olohuoneen puolelle laminaatti tai parketti, kuitenkin siten ettei näiden rajalle tulisi lainkaan rajaa. Rajaa joka katkaisee olokeittiö-tyyppisellä pohjaratkaisulla haetun yhtenäisyyden ja avoimuuden tunteen. Rajattomuus olisi varsin helppo toteuttaa, jos laminaatin laittaisi keittiöönkin, mutta toive on kuitenkin laatasta.

Ihan rajatta ei kuitenkaan vaihtoehtoja päästy valikoimaan, sillä keittiön kaapistojen materiaalit on jo valittu. Alakaappeihin tulee ovimallina Fino antrasiitti, joten jo se hieman ohjaa sävyjen valinnassa. Ja toki lattiamateriaaleissa pitää hintaakin koko ajan miettiä, kun yksistään keittiön puolellä on neliöitä on yli 20.  Näillä näkymin keittiöön olisi siis tulossa kooltaan 45×45 oleva tummahko laatta, koska sen pariksi löydettiin Karitman mallistosta laadukas 12mm laminaatti. Ja näiden sävyt täsmäävät oikein hyvin yhteen, pronssinen lista on kuin piste i:n päälle.

  
Mutta eihän aina mene kuin Strömsöössä! Vielä kotiin tullessani olin onnesta soikeena hyvistä valinnoista, kunnes avasin tietokoneen ja lähdin googlaamaan. Mutta onneksi menin. Kyseinen laminaatin mallipala, jonka perusteella valinnat tehtiin, oli osunut laaminaatin rauhallisimmista osista. Laminaatin iso kuva näyttää valmistajan Karitman nettisivuilla tältä:

  
Ja vielä kun näitä vertaa vierekkäin, niin aivan totaalisen erilainen vaikutelma, eikö!? 

  
Ikävintä tässä on se, että nyt täytyy siis aloittaa likimain alusta. Tuohon laminaattiin kun oli sovitettu keittiön laatat. Ne nyt ainakin menee siis myös vaihtoon. Jatkumona edelleen, keittiön laattoihin oli sovitettu kodinhoitohuoneen ja siitä eteenpäin kylpyhuoneen laatat. Kaikki toisiinsa sopusoinnussa.