Avainsanat

Ei se runko lähtenytkään nousuun vielä. Tontilla on pohjat, perustukset ja pihan sorastukset valmiina ja kattotuolitkin kököttää tulevan talon vieressä, omaa vuoroaan odotellen. Mutta tärkein puuttuu – pystyttäjät. Pystytysporukka on kuulemma parhaillaan varattuna toisella työmaalla ja tulevat sitten taas tämän raksan pariin kun vapautuvat. Vastaava lupaili että mahdollisesti ensi viikolla olisi meidän vuoro. Viikko on talonrakennuksen yhteydessä lyhyt aika, vaikka odottavan aika pitkältä tuntuukin. Tai ehkä se tuntuu pitkältä kun senkin vuoksi ettei ole ehditty käymään tontilla koko viikkoon. Lasten koulun päättäjäisvalmistelut ovat työllistäneet hyvin. 

On tähän viikkoon kuulunut pari ihanaakin asiaa 🙂 Ensinnäkin maanmittauslaitokselta tuli myönteistä postia (voiko se koskaan edes kielteinen ollakaan) ja tontti on nyt virallisestikin valtion arkistoihin meidän haltuun merkitty. Ja se toinen, vielä ihanampi asia oli, että tänään tuli sähköpostissa ensimmäiset 3D-kuvat kylpyhuoneesta ja wc:stä. Aivan ihanat!! Juuri niin yksinkertaisen kauniit, tyylikkäät ja ajattomat kuin on toivottukin! Sisustusuunnittelija Karoliina Allen ATV:n Tunnetila-sisustuspalvelusta on kyllä ihminen paikallaan! 

Koti-ikävä iskee kun näitä kuvia katselee. Voi kumpa ensi vappu tulisi jo pian…. 

Ensimmäiset kaksi kuvaa on saunalta päin, toinen lasiseinän takaa kuvattuna. Atk-teknisistä syistä lattia on harmaa, vaikka se oikeasti on liki musta. Samoin kattoon tulee paneelit ja led-paneeli pitkittäin halki koko katon. Se alkaa wc:n viereisen mustan raidan päältä ja jatkuu suihkun viereiseen seinään saakka. Samoin kph/khh ovi on satiinilasinen, harmaa ovi.  Allaskalusteet on niin ikään atk-ohjelman vakioita, mutta tyylillisesti kyllä samaa linjaa mennään!   
  

Alla oleva kuva on ovelta päin kylpyhuoneeseen. Tässä näkyy hyvin oikean seinän täysvalkoisuus ja lasiseinä saunaan. Hyvin erottuu myös tuo seinäke (n.50cm) joka toista suihkua varten tehtiin. Ei ahtauta tilaa lainkaan! 

 

Vielä yhdestä muutoksesta pitää vastaavalta mestarilta kysellä, nimittäin kommenttia sellaisesta laatoitukseen integroitavasta lattiakaivosta, sellaisesta huomaamattomasta. Se olisi nin täydellinen tuohon! Pitkään olen katsellut niitä seinän viereen asennettavia pitkän mallisia lattiakaivoja, mutta ne ovat ihan törkeän hintaisia eivätkä oikeastaan edes tähän tilaan nyt sovi. Mutta Purukselta on patentoitu semmonen tavalisen kaivon kokoinen, mutta tyylikkäämpi. Tälläinen siis:

  
Kuva täältä 

Ja hintaluokka tällä on nelisen kymppiä, eli siihen linjakkaaseen nähden hyvinkin halpa. Linkki