Avainsanat

, , , ,

Pohdintaa eiliseltä;

Talon rungon pystytys lykkääntyi sitten lopulta kuitenkin tältä viikolta. Eivät olleet kelit suotuisia.  Viikko lisää odottamista siis. Itseasiassa viikko on hyvin pieni aikayksikkö näissä rakennus-puuhissa ja toisaalta onhan ensi viikko todennäköisemmin kuivempaa keliä kuin tämä viikko on ollut. Talo kuivana säältä suojaanhan olisi ihan paras vaihtoehto. Ymmärrän joo, mutta silti tuntuu alavireiseltä.

Ai miksi? No, väliaikais-asunto tuntuu taas jotenkin erityisen ahtaalta. Ehkä paristakin syystä. Ehkä sen vuoksi että tästä väliaikaisasunnosta ei ole sisutettu kotia – se on vain asunto. Ehkä sen takia että me asutaan todellakin ahtaasti, jopa ihan virallisen standardin mukaan. Tässä blogissa (klik!) ja Hesarissa (klik!) on juuri tätä uutista käsitelty osuvasti. Yleisen standardin mukaan perhe asuu ahtaasti jos asukkaita on enemmän kuin 1 per huone, kun keittiötä ei lasketa lukuun. 1 per huone! Entä sitten 3 per huone? Onko se sitten super-ahdasta? No siltä se välillä tuntuu. Eniten tässä varmaan kaihertaa se, mikä tuossa blogin tekstissäkin osuvasti kirjoitettiin: ”Toisaalta tottumisen takia reagoimme voimakkaasti, jos jokin saavutettu etu otetaan meiltä pois.” Ja sitähän tässä nimenomaan on tapahtunut, ollaan myyty koti ja samaan aikaan muutettu pieneen asuntoon. Eikä muuten yhtään helpota se legendaarisen kuuluisa tokaisu; ”se on vain yksi vuosi”, yksi vuosi silloin kun viikkokin tuntuu vuodelta.

Ehkä tunnetta kärjistää vielä se, että konkreettisia asioita ei ole tontilla tapahtunut liki kahteen viikkoon. Pienikin askel on aina askel eteenpäin ja vastaavasti ilman sitä projekti seisoo. Tai no, onhan paperilla asiaa viety eteenpäin suunnittelemalla sähköjä, valaistuksia ja niiden kelvineitä.

Onneksi perheessä on ihana isäntä joka tuntee emäntänsä mielen liikkeet. Alakuloon parasta lääkettä oli ehdotus hiekkalaatikon rakentamisesta pihalle, jo valmiiksi näin hyvissä ajoin. Paikka sille on jo katsottu ja kokoakin vähän tuumailtu. Tänään vielä pohditaan tehdäänkö 4-, 6-, vai 8-kulmainen. Huomenna puutavarakauppaan, saha ja vasara käteen ja hommiin. Ja heti tuli parempi mieli!