Avainsanat

, ,

Työelämä ja yhteiskunta on projekteja tulvillaan. Kaikista projekteista tärkein on kuitenkin aina koti ja perhe. Koti alkaa kodinrakentamisesta johon koko perhe tavalla tai toisella osallistuu. Ei ole siis vain yhden ihmisen projekti vaan koko perheen. Projekteista tärkein – siihen sisältyy paljon ja se kuvaa vielä enemmän. Aidosti.

Kun projekteista tärkein aloitettiin, blogi perustettiin osoitteeseen http://www.omaankotiin2015.wordpress.com. Blogin nimi vain ilmaantui yhtäkkiä ilman suurempaa pohdintaa, mutta siitä pidettiin kovin ja siksi se tuli ikäänkuin itsestäänselvyydeksi että blogi tuossa osoitteessa on, miksi edes kyseenalaistaisi jotain mistä pitää. Nyttemmin on kuitenkin yhä useammin tullut mieleen että alkuperäinen osoite kertoo pääasiassa vain rakentamisen ajasta. Ajasta jolloin ollaan etenemässä kohti sen hetkistä tavoitetta, tavoitetta päästä omaan kotiin. Sen vuoksi kaikista käytettävistä Suomen sijamuodoista valittiin illatiivi.
Alunperin ajattelin, että blogia pidän vain päiväkirjana raksaamisesta, mutta bloggaaminen on vienyt mennessään. Päätös hiljalleen kypsynyt ja blogia tullaan jatkamaan myös talon valmistumisen jälkeen, puutarhan ja pihan laiton yhteydessä, lasten kasvamisesta ja aikuistumisesta. Tätä taustaa vasten ei alkuperäinen osoite enää ollutkaan toimiva.
Lisäksi jo alkumetreillä blogille on muodostunut ihan sattumalta Twitteriin ja Instagramiin oma hastaginsa #projekteistatärkein sekä oma facebook-sivustonsa ”Projekteista tärkein”. Näin ollen on luontevaa että myös blogi jatkaisi vastaavanlaisella nimellä.

Blogin nimen ja osoitteen muuttamisessa on aina riskinsä. Löytääkö tutut lukijat ja seuraajat uuteen blogiin ja vielä sen lisäksi, jäävätkö uudelleen seuraajiksi. Tätä pohdin pitkään, vaihtaako osoitetta vaiko eikö. Ja jos vaihtaa niin milloin. Päätin lopulta tehdä sen nyt kesäkuun aikana. Nyt sen vuoksi että sopivasti likimain puolikas kalenterivuosi edessä ja takana. Koska vanhassa blogissa on lukukertoja ollut tähän mennessä pyöreät 3 000, on se sopiva kokonaisluku muistaa lisätä uuden blogin kävijälukuihin. Nyt myös sen vuoksi, sillä talon valmistuttua blogin nimen muuttaminen tuo liian ison harppauksen kahden blogin sisällön väliin, nyt vaihto olisi joustavampi.

No koska tämä vaihdos käytännössä tapahtuisi? Näin suuri muutos ei voi tapahtua vain yhdessä yössä tai yhdellä ilmoituksella ja postauksella. Muutos pitäisi tehdä rauhassa ja hallitusti em. haittojen minimoimiseksi. Suunnittelin että tämän kesäkuun ajan postaukset tehtäisiin molempiin osoitteisiin ja näiden välillä pidetään tiivistä linkitys-sidosta nyt ja jatkossakin. Alkuun myös molempien sivujen visuaalinen ulkoasu pidetään mahdollisimman samanlaisena hämmennyksen välttämiseksi. 

Tervetuloa siis osoitteeseen http://www.projekteistatarkein.wordpress.com ja muistahan myös liittyä seuraajaksi! Ehkä joku arvontakin järjestetään seuraajien kesken kun kuukauden siirtymäaika on kulunut!